Ga naar de inhoud
  • 3 min read
Wat is een levenstestament

Wat is een levenstestament

Een levenstestament is een juridisch document waarin u vastlegt wat er moet gebeuren als u zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen over uw vermogen, zorg en welzijn. In een levenstestament wijst u iemand aan die namens u kan handelen, de zogenaamde gevolmachtigde. Door het opstellen van een levenstestament houdt u de regie in eigen hand en voorkomt u dat er later onduidelijkheid ontstaat over uw wensen en voorkeuren. Waar moet u aan denken bij het levenstestament opstellen, wat moet er in staan en wat zijn de kosten? 

Levenstestament opstellen

Als u besluit om een levenstestament op te stellen, is het belangrijk om te weten wat u hierin wilt vastleggen. U kunt bijvoorbeeld bepalen wie uw gevolmachtigde wordt, welke medische behandelingen u wel of niet wenst te ondergaan, en hoe uw vermogen beheerd moet worden. Een levenstestament opstellen kan een complex proces zijn, maar met de hulp van onze adviseur en notaris kunt u er zeker van zijn dat uw wensen en voorkeuren goed worden vastgelegd. 

Lezingen en informele informatiebijeenkomsten

Praten over erfrecht is vaak geen prettig onderwerp en kan bovendien veel emoties oproepen. Daarom organiseren wij bij Senior Advies regelmatig lezingen en informele informatiebijeenkomsten waar u gratis en vrijblijvend geïnformeerd wordt over het onderwerp. Tijdens deze bijeenkomsten luistert u een uur naar een ervaren erfrechtspecialist die uitleg geeft over de verschillende mogelijkheden die u heeft. Op basis van casussen en praktijkvoorbeelden wordt ingewikkelde materie op een eenvoudige wijze duidelijk voor u. Zo krijgt u een beter beeld van wat een levenstestament inhoudt en kunt u wellicht makkelijker besluiten of het voor u een geschikte optie is.

Gratis eerste adviesgesprek

Het is begrijpelijk dat u wellicht vragen heeft over het opstellen van een levenstestament en wat dit voor u en uw naasten kan betekenen. Daarom bieden wij een gratis eerste adviesgesprek aan. Tijdens dit gesprek krijgt u de gelegenheid om al uw vragen te stellen en kunnen wij u verder informeren over het proces en de kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u een weloverwogen beslissing maken. U kunt zich aanmelden voor een gratis eerste adviesgesprek bij Senior Advies om meer te weten te komen over levenstestamenten en de bijbehorende kosten.

Overwegingen en besluitvorming

Een levenstestament bespaart u en uw naasten veel zorgen door uw wensen en voorkeuren vast te leggen voor het geval u zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen. Het opstellen van een levenstestament brengt kosten met zich mee, maar deze investering is het zeker waard om uw belangen te beschermen. Maak gebruik van het gratis eerste adviesgesprek bij Senior Advies en bezoek één van onze lezingen om meer te weten te komen over het levenstestament en de mogelijkheden die het biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *