Ga naar de inhoud

Wanneer testament opstellen?

Wanneer testament opstellen

Wanneer is het juiste moment voor testament opstellen?

Het opstellen van een testament is een belangrijke stap om uw wensen vast te leggen voor de verdeling van uw bezittingen na uw overlijden. Veel mensen stellen zich de vraag “wanneer testament opstellen?”. Het antwoord is simpel: u kunt niet vroeg genoeg beginnen met het plannen van uw nalatenschap. Door tijdig een testament op te stellen, zorgt u er namelijk voor dat uw erfenis volgens uw wensen wordt verdeeld. En dat uw nabestaanden niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Wanneer mag u een testament opstellen? 

In Nederland mag u een testament opstellen zodra u 16 jaar of ouder bent. Er is geen specifieke gemiddelde leeftijd waarop mensen een testament opstellen, aangezien dit afhangt van persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Echter, is het verstandig om hier niet te lang mee te wachten. Zeker als u specifieke wensen heeft over de verdeling van uw bezittingen. Wanneer u geen testament opstelt, is de wettelijke verdeling van kracht, wat wellicht niet aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren.

Het is gebruikelijk dat mensen beginnen na te denken over het opstellen van een testament zodra ze belangrijke levensgebeurtenissen meemaken. Zoals het krijgen van kinderen, het kopen van een huis of het bereiken van een bepaalde leeftijd (40 of 50 jaar). Het is altijd verstandig om zo vroeg mogelijk met deze planning te beginnen, ongeacht uw leeftijd. Om ervoor te zorgen dat uw wensen worden nageleefd en uw nalatenschap op de gewenste manier wordt verdeeld.

De voordelen van Senior Advies bij testament opstellen

Bij Senior Advies begrijpen we dat een testament opstellen veel vragen kan oproepen. Daarom bieden wij regelmatig gratis lezingen aan waarin we u informeren over het belang van een testament, de juridische aspecten en de verschillende mogelijkheden. Zo bent u goed voorbereid wanneer u besluit om een testament op te stellen, waarbij wij u graag helpen. 

Wij bereiden alle documenten voor en begeleiden u naar de notaris om het testament rechtsgeldig te maken. Door onze jarenlange ervaring en expertise weten we precies waar we op moeten letten bij het opstellen van uw testament. Bovendien ontvangt u als klant van Senior Advies korting op de notariskosten.

Wanneer is het tijd om uw testament te herzien? 

Naast de vraag “wanneer testament opstellen” is het ook belangrijk om te weten wanneer u uw testament moet herzien. Een testament is namelijk geen statisch document en kan verouderd raken door veranderingen in uw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan een huwelijk, scheiding, geboorte van kinderen/kleinkinderen of verkoop van onroerend goed. Het is daarom verstandig om uw testament regelmatig te herzien en aan te passen aan uw huidige wensen. 

Neem contact op met Senior Advies

Bent u geïnteresseerd in het opstellen of herzien van uw testament? En wilt u gebruikmaken van de expertise en korting op notariskosten die Senior Advies biedt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Wij begeleiden u graag bij het gehele proces. Van het voorbereiden van de documenten tot het bezoek aan de notaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *