Ga naar de inhoud

Overwaarde hypotheek opnemen

Overwaarde hypotheek opnemen

Overwaarde hypotheek opnemen: verbeter uw pensioen

Geniet nog meer van uw oude dag met overwaarde hypotheek opnemen via Senior Advies. Wat is overwaarde en waarom is het belangrijk? Overwaarde is het verschil tussen de huidige marktwaarde van uw woning en de nog resterende hypotheekschuld. Wanneer u de AOW-leeftijd heeft bereikt en graag langer zelfstandig in uw huis wilt blijven wonen, kan het opnemen van de overwaarde in uw hypotheek u financiële ruimte bieden. U kunt deze ruimte bijvoorbeeld gebruiken om aanpassingen aan de woning te verrichten. Of gewoon om maandelijks extra bestedingsruimte te creëren.

Senior Hypotheek: een oplossing voor uw financiële uitdagingen

De Senior Hypotheek is speciaal ontworpen voor senioren die over een koopwoning beschikken, maar onvoldoende pensioen of vermogen hebben. Met de Senior Hypotheek neemt u (een deel van) de overwaarde van uw huis op. U kunt met het vrijkomende bedrag bijvoorbeeld uw huis aanpassen of genieten van extra financiële ruimte. De rente die u verschuldigd bent, wordt opgeteld bij uw schuld, waardoor u maandelijks geen extra lasten heeft.

Wat is overwaarde en hoe ontstaat het?

Overwaarde van uw huis is het verschil tussen de waarde van uw woning en de hoogte van uw hypotheekschuld. Stel dat uw woning € 400.000 waard is en uw hypotheekschuld € 200.000 bedraagt, dan heeft u € 200.000 aan overwaarde. Overwaarde kan ontstaan door een stijging van de huizenprijzen, aflossing van de hypotheek of verbouwingen die de waarde van uw woning verhogen.

Hoe werkt overwaarde opnemen?

Overwaarde opnemen met de Senior Hypotheek werkt eenvoudig en transparant. U sluit een nieuwe hypotheek af waarmee u (een deel van) de overwaarde van uw woning opneemt. Het vrijkomende bedrag kunt u gebruiken voor diverse doeleinden, zoals het aanpassen van uw woning, het aanvullen van uw pensioen of het schenken aan uw (klein)kinderen.

Gratis lezingen en deskundig advies bij Senior Advies

Senior Advies biedt niet alleen de Senior Hypotheek als oplossing voor uw financiële vraagstukken. Maar ook gratis lezingen over het opnemen van overwaarde en het opstellen van een testament of levenstestament. Tijdens deze lezingen beantwoorden wij al uw vragen. En krijgt u praktische informatie over het opnemen van overwaarde en het opstellen van aktes.

Waarom kiezen voor Senior Advies?

Bij Senior Advies profiteert u van de volgende voordelen:

  1. Deskundig en persoonlijk advies: onze adviseurs zijn gespecialiseerd in financiële vraagstukken voor senioren en zorgen ervoor dat u een weloverwogen beslissing neemt,
  2. Gratis lezingen: we bieden u de mogelijkheid om gratis lezingen bij te wonen over hypotheek overwaarde opnemen met de Senior Hypotheek en andere financiële onderwerpen,
  3. Uitgebreid dienstenpakket: naast de Senior Hypotheek bieden we ook hulp bij het opstellen van aktes, zoals testamenten en levenstestamenten.

Neem contact op met Senior Advies voor meer informatie

Bent u geïnteresseerd in het opnemen van de overwaarde van uw woning met de Senior Hypotheek of wilt u meer weten over onze gratis lezingen? Neem dan contact op met Senior Advies. Onze ervaren adviseurs staan klaar om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuze en al uw vragen te beantwoorden. Samen met Senior Advies zorgt u voor een financieel zorgeloze en comfortabele oude dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *