Ga naar de inhoud

Is geld beleggen zonder risico mogelijk?

Is geld beleggen zonder risico mogelijk

Hoe geld beleggen zonder risico voor senioren

De gedachte van geld beleggen zonder risico klinkt aantrekkelijk. Zeker voor senioren die hun pensioenvermogen willen laten groeien zonder zich zorgen te maken over mogelijke verliezen. Hoewel het belangrijk is om te begrijpen dat beleggen altijd enige mate van risico met zich meebrengt, zijn er strategieën en benaderingen waarmee u kunt streven naar risicoloos beleggen. Of beleggen met een laag risico. We bespreken hoe u geld kunt beleggen zonder risico, of op zijn minst met een minimaal risico.

Beleggen zonder risico: staatsobligaties en spaarrekeningen

Als u op zoek bent naar beleggen zonder risico, kunt u overwegen te investeren in staatsobligaties en spaarrekeningen. Deze investeringen staan ook wel bekend als risicoloze beleggingen. 

  • Staatsobligatie: Staatsobligaties zijn schuldbewijzen uitgegeven door de overheid. Ze worden beschouwd als risicoloze beleggingen, omdat de kans zeer klein is dat een overheid in gebreke blijft bij het terugbetalen van haar schulden.
  • Spaarrekening: Spaarrekeningen zijn bankproducten die u een gegarandeerd rendement bieden zonder risico. Ze zijn risicovrij omdat ze worden beschermd door het depositogarantiestelsel tot een bepaald bedrag.

Laag risico beleggen: diverse opties

Hoewel risicoloos beleggen aantrekkelijk klinkt, leveren deze investeringen vaak een lager rendement op dan beleggingen met een hoger risico. Daarom kan het voor senioren, die op zoek zijn naar een balans tussen risico en rendement, interessant zijn om te kiezen voor laag risico beleggen. 

Opties voor laag risico beleggen zijn onder andere: 

  1. Obligaties met een hoge kredietwaardigheid: Bedrijfsobligaties van bedrijven met een hoge kredietwaardigheid hebben doorgaans een lager risico, dan aandelen en bieden een aantrekkelijk rendement.
  2. Dividend uitkerende aandelen: Aandelen van stabiele bedrijven die regelmatig dividend uitkeren, zijn een goede optie voor laag risico beleggen. Ze bieden zowel inkomsten uit dividend als potentiële koerswinsten.
  3. Indexfondsen: Deze fondsen volgen de prestaties van een bepaalde index. En bieden een gespreide blootstelling aan de aandelenmarkt, wat het risico vermindert.
  4. Vastgoedfondsen: Beleggen in vastgoedfondsen kan een goede manier zijn om diversificatie en een laag risico te bereiken. Deze fondsen beleggen in verschillende soorten vastgoed, zoals commercieel, industrieel en residentieel vastgoed.

Diversificatie en risicomanagement

Een belangrijk aspect van geld beleggen zonder risico of met een laag risico is het beheren van uw beleggingsrisico door diversificatie. Dit houdt in dat u uw vermogen spreidt over verschillende soorten beleggingen en sectoren om het risico te verminderen. Als sommige beleggingen in waarde dalen, kunnen andere stijgen, waardoor uw algehele portefeuille minder volatiel wordt.

Geld beleggen zonder risico bij Senior Advies

Bij Senior Advies begrijpen we dat u uw pensioenvermogen wilt laten groeien met een minimaal risico. Daarom bieden we een Senior Beleggen optie aan, waarbij we samenwerken met professionele partijen om uw geld zorgvuldig te beheren. Uw geld wordt ondergebracht bij BinckBank of InsingerGillissen. En u profiteert van de beleggingsexpertise van Comtessa Vermogensbeheer.

We helpen u graag bij het opstellen van een beleggingsstrategie die past bij uw wensen en risicotolerantie. Of u nu geïnteresseerd bent in risicoloos beleggen, laag risico beleggen of een combinatie van beide, ons team van experts staat voor u klaar om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

Geld beleggen zonder risico: is het mogelijk en hoe aanpakken?

Geld beleggen zonder risico is weliswaar niet volledig mogelijk, maar er zijn strategieën en benaderingen waarmee u kunt streven naar een minimaal risico. Door te kiezen voor risicoloze of laag risico beleggingen, en met een gediversifieerde portefeuille, kunt u uw pensioenvermogen laten groeien zonder onnodige zorgen. 

Senior Advies helpt u graag bij het realiseren van uw financiële doelen en het beheren van uw risico’s. Zodat u kunt genieten van een zorgeloos en comfortabel pensioen. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek op maat en ontdek wat we voor u kunnen betekenen. Naast Senior Beleggen bieden we ook ondersteuning aan bij het opstellen van een testament of levenstestament.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *