Meteen naar de inhoud

Hypotheek voor senioren

Financiële rust

Ook als u al op leeftijd bent, heeft u wellicht een hypotheek. Aangezien de meeste hypotheken een looptijd van 30 jaar hebben, is de kans groot dat uw hypotheek voor een groot deel is afgelost. Deze lopende hypotheek als wel de aflossing bieden u wellicht meer mogelijkheden dan u verwacht. Zo kunt u met behulp van ons hypotheekadvies bekijken of u in aanmerking komt voor gunstigere hypotheekvoorwaarden. U kunt daarnaast de overwaarde gebruiken om uw leven verder te gemakkelijken. En dat zonder extra maandelijkse kosten! Een hypotheek voor senioren geeft financiële rust voor de 67-plusser.

Wat is een seniorenhypotheek?

Een senior hypotheek (ook wel pensioenshypotheek) maakt het mogelijk om op latere leeftijd een bedrag uit uw hypotheek op te nemen. Door deze eenmalige geldopname beschikt u over de mogelijkheid om bepaalde delen van uw huis goed onder handen te (laten) nemen of uw huis te verduurzamen. Maar uiteraard is het ook mogelijk om wat anders met uw geld te doen, zoals het boeken van die verre reis die u nog altijd eens wilde maken. Doordat de rente aan uw bestaande hypotheekschuld wordt toegevoegd, krijgt u niet te maken met extra maandelijkse kosten.

Een hypotheek voor Senioren afsluiten

Als u geld wil opnemen uit uw hypotheek, dan kunt u hiervoor terecht bij één van onze financieel adviseurs. Wij luisteren goed naar uw wensen en voeren een berekening voor u uit. Hierbij gebruiken wij de hoogte van uw hypotheek en de huidige WOZ-waarde van uw woning. Als er sprake is van minimaal 50% overwaarde, dan hoort u van ons welk bedrag aan overwaarde u maximaal kunt opnemen.

Overwaarde opnemen als senior

Pro Finance heeft een handige test ontworpen, waarmee u direct een goed inzicht in uw mogelijkheden krijgt. De test is via onderstaande button te vinden en kost u slechts vier minuten van uw tijd. Bent u benieuwd wat dit voor uw situatie precies betekent en of het mogelijk is om binnenkort uw overwaarde op te nemen?

Hoe lang duurt het afsluiten van een hypotheek voor senioren?

Het afsluiten van een hypotheek op latere leeftijd hoeft niet lang te duren. Pro Finance heeft het aanvraagproces voor het afsluiten van een Senior Hypotheek goed ingericht. Een hypotheek na je 65e kan al binnen een maand geregeld zijn! Hieronder hebben we de doorlooptijd voor de seniorenhypotheek per week voor u uitgewerkt.

Week 1

  1. Informatie aanvragen. U geeft zelf aan geïnteresseerd te zijn in onze Senior Hypotheek.
  2. Afspraak maken. Wij nemen contact met u op voor een afspraak met een Erkend Financieel Adviseur. U ontvangt een bevestiging en een checklist.
  3. Persoonlijke kennismaking. Bij u thuis maken wij een afspraak om uw wensen te inventariseren. De benodigde documenten heeft u voor de adviseur klaargelegd. Tijdens dit gesprek krijgt u een indicatie van de hypotheekmogelijkheden en een prijsopgave.
  4. Rapportage lening. Binnen een week na het kennismakingsgesprek ontvangt u een rapport waarin exact staat hoeveel u kunt lenen. De kosten voor deze werkzaamheden nemen wij voor onze rekening. U ontvangt geen nota.
  5. Vrijblijvende bedenktijd. U heeft drie dagen de tijd om na te denken of u ons de opdracht geeft. Zonder enige verplichting.
  6. Opdracht tot dienstverlening. U geeft ons opdracht en wij gaan voor u aan het werk. Vanaf dit moment brengen wij kosten in rekening.

Week 2

Woningtaxatie

Wij geven opdracht voor een woningtaxatie. U wordt binnen drie werkdagen door een onafhankelijke taxateur gebeld voor een afspraak.

Rentevoorstel Op basis van een onafhankelijke analyse ontvangt u een voorstel van een geldverstrekker.

Week 3

Opstellen bindende offerte

Uw dossier is goedgekeurd. U tekent nogmaals voor akkoord.

Week 4

Tekenen hypotheekakte bij de notaris

Alles is geregeld voor het afsluiten van een Senior Hypotheek. U kunt een afspraak maken met uw eigen notaris voor het tekenen van de hypotheekakte(n). De notaris zorgt voor het betalen van onze nota.