Meteen naar de inhoud

Inkomsten genereren

Hoe genereer ik meer inkomsten als senior?

De Senior Hypotheek van Pro Finance is een hypotheek waarbij u de overwaarde kunt opnemen zonder uw huis te verkopen. Dit is een eenmalige mogelijkheid die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Misschien wordt het nu wel eindelijk mogelijk om uw woning te verduurzamen of uw tuin eens onder handen te nemen. U kunt dus zonder uw woning waarin u zich zo thuis voelt te verkopen, toch comfortabeler leven. Uw financieel adviseur zorgt ervoor dat de rente aan uw hypotheekschuld wordt toegevoegd. Hierdoor is er geen sprake van extra maandlasten.

Hoe werkt het opnemen van de overwaarde?

De Senior Hypotheek van Pro Finance is een hypotheek waarbij u de overwaarde kunt opnemen zonder uw huis te verkopen. Dit is een eenmalige mogelijkheid die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Misschien wordt het nu wel eindelijk mogelijk om uw woning te verduurzamen of uw tuin eens onder handen te nemen. U kunt dus zonder uw woning -waarin u zich zo thuis voelt- te verkopen, toch comfortabeler leven. Uw financieel adviseur zorgt ervoor dat de rente aan uw hypotheekschuld wordt toegevoegd. Hierdoor is er geen sprake van extra maandlasten.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Er zijn drie voorwaarden waar u aan moet voldoen, om gebruik te kunnen maken van de Senior hypotheek. 

  1. Allereerst dient u allebei minimaal 60 jaar oud te zijn.
  2. Daarnaast is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van een eigen koopwoning.
  3. Ook moet er sprake zijn van voldoende overwaarde op uw woning


Voldoet u aan deze voorwaarden? Dan kunt u aanspraak maken op een Senior hypotheek.

Van hoeveel overwaarde moet er minimaal sprake zijn?

De overwaarde dient minimaal vijftig procent van de woningwaarde te bedragen. Dit kunt u eenvoudig berekenen. Hiervoor heeft u twee gegevens nodig, de huidige WOZ-waarde van uw woning en de hoogte van de bestaande hypotheek. Vervolgens pakt u het bedrag van de bestaande hypotheek en vermenigvuldigt u deze met 2. Dit is de minimale WOZ-waarde die uw woning moet hebben. Stel dat uw bestaande hypotheek 150.000 euro bedraagt, dan is er vanaf een WOZ-waarde van 300.000 euro inderdaad sprake van minimaal 50% overwaarde.

Bevat uw hypotheek een aflossingsvrij gedeelte of heeft u een andere vraag die deze som bemoeilijkt? Neemt u in dit geval contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag. Of doe zelf de overwaarde-test.