Meteen naar de inhoud

Geld lenen voor nieuwe caravan of camper

Geld lenen voor nieuwe caravan of camper

Wanneer u een nieuwe caravan of camper koopt, kost dit vaak erg veel geld. Dit bedrag moet u meestal in één keer betalen. Heeft u het geld niet bij elkaar kunnen sparen? Dan kunt u er voor kiezen om geld te lenen voor de aankoop van uw caravan. Het is verstandig om van te voren goed na te denken wat voor soort lening u gaat afsluiten. De meest voorkomende leningen zijn een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Maar het kan ook anders.

Persoonlijke leningen en doorlopende kredieten kennen een hoge rente en een hoge aflossing. U betaalt dus maandelijks voor de Caravan waar u alleen in de zomer van geniet. Voor mensen die een eigen huis hebben met overwaarde ( overwaarde is de waarde van uw woning minus de hypotheek) is het wellicht een idee om deze te verzilveren. U krijgt daarmee de geld op uw rekening om een nieuwe caravan te kopen. We noemen dit de Sernior-hypotheek.

Hoe werkt de senior hypotheek?

Met een senior hypotheek kunt u een deel van uw overwaarde opnemen. Dat kan in één keer, of gedeeltelijk per maand. De rente die u moet betalen, wordt opgeteld bij uw hypotheekschuld. Zonder dat uw maandlasten omhoog gaan, en zonder dat u uw huis hoeft te verkopen. De Senior Hypotheek kunt u afsluiten naast uw (eventuele) bestaande hypotheek, waar die ook loopt.

Zo financiert u dus uw nieuwe caravan zonder dat het u per maand iets kost. Pas bij verkoop van uw woning of bij overlijden wordt het geleende geld terugbetaald. 

Kom ik voor de Senior Hypotheek in aanmerking?

Uw overwaarde verzilveren voor een nieuwe caravan of camper kan bij de meeste banken in Nederland. Als u wilt dat de rente wordt opgeteld bij uw schuld, dan zijn er een paar geldverstrekkers die daar een product voor hebben. De minimale leeftijd is 60 jaar en indien u ouder bent dan 67 jaar, dan zijn er volop mogelijkheden.

Waar sluiten ik een Senior Hypotheek af?

Speciaal voor senioren vanaf 60 jaar zijn er verschillende aanbieders. RABO, SNS ABN AMRO en FLORIUS bieden een optie om de overwaarde op uw huis op te nemen. De seniorenhypotheek is onder verschillende namen in de markt. U komt hem tegen als OpeethypotheekVerzilver hypotheekOverwaarde hypotheekExtra ruimte hypotheek en de  Keuze plus hypotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *