Ga naar de inhoud

Senior Erfenis

Nalatenschap afwikkeling

De Afwikkeling is nog nooit zo eenvoudig geweest

De afwikkeling van een nalatenschap (ook wel erfenis genoemd) bestaat uit verschillende onderdelen en stappen. Deze stappen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de nalatenschap correct wordt beheerd, verdeeld en afgesloten. Heeft u hiervoor hulp nodig of wenst u de afwikkeling uit handen te gaven aan een expert; doe een beroep op ons. Wij zijn u graag van dienst.

Alles digitaal

Géén bezoek aan de notaris nodig

Voor de afwikkeling van de nalatenschap moeten alle erfgenamen een handtekening zetten op het kantoor van de notaris. Dat is soms nogal een gedoe. Zeker als u niet bij elkaar in de buurt woont. Bij ons regelt u alles vanuit uw luie stoel. Zonder gedoe dus!

hoe werkt dat?

De nalatenschap afwikkelen in tien stappen

1

aangifte van overlijden

Het overlijden moet officieel worden geregistreerd bij de gemeente waar de overledene woonde.

2

Testament

Indien er een testament is, moet dit worden geopend en gelezen om de wensen van de overledene te achterhalen.

3

Erfgenamen

Bepalen wie de erfgenamen zijn volgens het testament of, als er geen testament is, volgens de wettelijke erfopvolging.

 

4

Erfenis aanvaarden

Erfgenamen moeten beslissen of ze de erfenis willen aanvaarden, verwerpen, of beneficiair aanvaarden (onder voorrecht van boedelbeschrijving)

5

Inventarisatie

Een overzicht maken van alle bezittingen (activa) en schulden (passiva) van de overledene. Dit omvat onder andere bankrekeningen, onroerend goed, persoonlijke eigendommen, leningen, en andere verplichtingen.

6

Boedel
beschrijving

Het opstellen van een gedetailleerde boedelbeschrijving en het waarderen van de bezittingen en schulden. Dit kan het inschakelen van taxateurs en andere experts vereisen.

7

Schulden
en lasten

Alle openstaande schulden en verplichtingen van de overledene moeten worden voldaan. Dit kan ook belastingaangiftes en betalingen omvatten, zoals inkomstenbelasting en erfbelasting.

8

Verdeling

De resterende bezittingen worden verdeeld onder de erfgenamen volgens de bepalingen van het testament of de wettelijke regels. Dit kan de verkoop van goederen of de overdracht van eigendom omvatten.

9

Administratie

Dit omvat het afsluiten van bankrekeningen, het wijzigen van eigendomsregisters, het opzeggen van abonnementen en verzekeringen, en het indienen van de laatste belastingaangiften.

10

Notariële
afwikkeling

In veel gevallen is de hulp van een notaris vereist om de afwikkeling officieel en rechtsgeldig te maken. Uw expert heeft korte lijnen met de notaris. Dat is wel zo efficiënt.

Korting bij de notaris

Stress-vrij uw erfenis afhandelen

Waarom een expert inschakelen?

Het afwikkelen van een nalatenschap kan bij iedere stap complex zijn en juridische of fiscale implicaties hebben. Daarom is het vaak verstandig om professionele begeleiding in te schakelen. Dat geeft u de volgende zekerheden:

Afwikkelen erfenis

Geen Gedoe!

U geeft ons de volmacht de nalatenschap af te wikkelen

Lage kosten!

Scherp tarief door rechtstreekse contacten met notarissen

Know How!

Wij weten hoe het werkt!

Gratis
e-boek

KANTOOR

BAVINCKHOUSE
Prof. J.H. Bavincklaan 2
1183 AT AMSTELVEEN
Tel: 020 – 4632990

intake@senior-advies.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag – vrijdag
09:00 – 21:00 uur
Zaterdag – zondag dicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws