Meteen naar de inhoud

Hoe start ik met beleggen?

Hoe start ik op oudere leeftijd met beleggen?

Beleggen is niet slechts voor jongvolwassenen. Ook op oudere leeftijd kunt u hier prima mee starten, zelfs als u geen ervaring in de beleggingswereld bent. Door te kiezen voor een financieel adviseur met ervaring in beleggen op oudere leeftijd neemt u geen grote risico’s. Het geld wordt dan voornamelijk belegd in stabiele ondernemingen. Dit zijn bekende namen van grote spelers die u waarschijnlijk goed kent. De koersen worden dagelijks gemonitord om grote schommelingen te kunnen voorkomen. Zo kunt u ondanks de lage rente op uw bankrekening tóch uw vermogen laten groeien

Waarom starten met beleggen?

Beleggen kan een goed idee zijn als u veel eigen vermogen heeft. U kunt bijvoorbeeld uw huis hebben verkocht, om kleiner te gaan wonen. Of misschien had u wel een eigen bedrijf dat u voor een gunstig bod van de hand heeft kunnen doen. Anno 2021 is de rente op uw spaarrekening echter laag en levert het vastzetten van uw vermogen op een spaarrekening veel minder op dan vroeger. Door de hoge belastingdruk kan het afhankelijk van het bedrag zelfs zo zijn dat uw vermogen minder in plaats van meer waard wordt. Door te starten met beleggen voorkomt u dit.

Welke risico’s kent beleggen?

Een bekende valkuil van beleggen is dat u hiermee niet alleen geld kunt verdienen, maar ook uw inleg (deels) kunt verliezen. Het is op uw leeftijd belangrijk om niet te grote risico’s te nemen, aangezien u met beleggen uiteraard ook geld kunt verliezen. Door uw geld in te laten zetten op grote en daarbij zeer bekende bedrijven, loopt u veel minder risico dan bij het beleggen in kleine en nog redelijk onbekende bedrijven. Wij noemen dit een ultra defensieve portefeuille. Mocht er toch onverhoopt een risico voorvallen door bijvoorbeeld een dreigend faillissement , dan wordt u hier door uw adviseur over geïnformeerd.

Wilt u meer weten over Senior beleggen? Neemt u dan contact met ons op of kijkt u op www.senior-beleggen.nl voor alle voorwaarden.